Apsolutno zadovoljna!

Naša divna Jelena Jovanović bila je voljna da podeli kako je izgledala organizacija rada za vreme Corona Pandemije na njenom odeljenju u Helios Klinici u Krefeldu, kao i opšti utisak o integraciji u Nemačkoj. :

Zdravo svima,

trenutno sam zaposlena u operacionoj sali kao instrumentarka, dok sam u Srbiji bila zaposlena u Opštoj bolnici Leskovac. Ovde sam se preselila u martu 2019. godine.

U Heliosu sam prvo radila na odeljenju ortopedije gde smo u toku prve i druge smene nas dve bile dežurne na 15, a u noćnoj smeni nas troje na 30 pacijenata.

Situacija na odeljenju se nije bitno promenila u toku pandemije, osim smanjenja broja pacijenata i obaveza nošenja maski, organizacija je bila uglavnom ista:jutarnje kupanje pacijenata, merenje vitalnih paramatera, podela terapije, priprema vizite sa lekarima, podela obroka i obavezno elektronsko dokumentovanje svih aktivnosti sestara i pacijenata.

Što se posla tiče ne postoji neka veća razlika u odnosu na posao u Srbiji, s tim da možda Nemci obraćaju pažnju na neke stvari na koje mi nismo navikli i koje su nama manje bitne. A što se tiče života u Nemačkoj, svakako sa ovom platom ovde mogu mnogo više da priuštim sebi i svojoj porodici, tako da mogu slobodno reći da sam apsolutno zadovoljna.

Rad InJob-a mogu slobodno bez ikakve skromnosti oceniti desetkom. Slušajući iskustva drugih ljudi a i iz ličnog iskustva nisam do sada čula da se neka agencija pobrinula bukvalno za svaki detalj – od sklapanja ugovora sa InJobom do dolaska ovde. Ne postoji ništa što su prepustili slučaju, za sve su se pobrinuli! Zato sam svakome ovu agenciju od srca preporučila i mnogo mojih kolega je došlo preko njih.

Sugestije i kritike nemam. Mislili ste na sve, tako da svaka čast i samo tako nastavite!

 

Uncategorized @sr