InJob je osnovan kako bi svi koji su odlučili da promene zaposlenje i započnu novi život van Srbije mogli to zaista i da učine – legalno, sigurno i lako. Da bismo zajedno u tome uspeli, neophodno je da verujete u sebe i u svoje mogućnosti.

Sa nama je ceo proces odlaska u Nemačku mnogo jednostavniji. Mi Vam pružamo stručnu pomoć u svim fazama na putu do sigurnog zaposlenja i izvesnije budućnosti. O tome najviše mogu da posvedoče naši brojni kandidati koji su zaposleni u klinikama širom Nemačke.

– Selekcija i odabir kandidata –
U Injob su dobrodošli kandidati sa završenom srednjom/višom/visokom medicinskom školom i položenim državnim ispitom. Kandidati sa jasnim ciljem – odlučni da započnu novi život u drugoj sredini.

U saradnji sa saradnicima u Nemačkoj vrši se odabir kandidata koji najviše odgovaraju traženom profilu. Tokom intervjua, koji se održavaju u Beogradu ili Nišu, poslodavac vrši konačan odabir kandidata koji odgovaraju njegovim kriterijumima.

– Nemački jezik –
Jedan od najvažnijih preduslova za odlazak na rad u Nemačku jeste poznavanje jezika. Zbog toga smo osnovali Edukativni centar u okviru koga kandidati pohađaju kurs od početnog A1 do nivoa potrebnog za odlazak u Nemačku. Nastavu vode kvalifikovani, stručni i iskusni profesori koji Vas poput mentora sve vreme prate tokom procesa učenja jezika, ali Vam pružaju i neophodnu podršku kada dodje vreme za intervju sa klinikom. Naši profesori od samog početka ciljano pripremaju sve kandidate za dobijanje priznatog TELC Certifikata B1/B2 Pflege.

Kursevi osveženja
Nakon položenog ispita, uspešnog intervjua i potpisanog ugovora o radu, dok čekate na radnu vizu, organizujemo za Vas kurseve nemačkog jezika po povlaščenim cenama. Akcenat kurseva je na komunikaciji u radnom okruženju. Što više truda budete uložili u učenje nemačkog jezika dok se pripremate za odlazak, to će Vam biti lakše da se u Nemačkoj integrišete u novo okruženje i napredujete na poslu.
Link do “Ponude kurseva”

– Stipendiranje –
Program stipendiranja nemačkog jezika osmišljen je u vidu pomoći i podrške medicinskim radnicima koji su odlučili da promene zaposlenje i izaberu Nemačku kao zemlju perspektive.

Program stipendiranja obuhvata 100% ili 60% finansiranja kursa nemačkog jezika od početnog A1 do nivoa potrebnog za rad u Nemačkoj (B1 opšti ili Pflege). Svrha programa je da zainteresovani medicinski radnici intenzivnim tempom završe kvalitetan kurs nemačkog jezika čiji je cilj osposobljavanje i priprema polaznika za komunikaciju na nemačkom govornom području, i to po veoma povoljnoj ceni.
Link do “Programa stipendiranja”

– Zapošljavanje –
Ostvarili smo dugoročnu saradnju sa uglednim klinikama u SR Nemačkoj i sa njima ugovorili odlične uslove za naše kandidate – platu i uslove rada u skladu sa nemačkim kolektivnim ugovorom, doček pri dolasku, odgovarajući smeštaj, kurs nemačkog jezika i pomoć prilikom integracije u novo okruženje i nostrifikacije diplome.

Intervjui sa predstavnicima klinika održavaju se u Beogradu ili Nišu.

Pružićemo Vam pomoć oko sastavljanja CV-a na nemačkom jeziku i pripremiti Vas za intervju sa predstavnicima klinika. Dugoročna saradnja sa klinikama u Nemačkoj omogućila nam je da veoma dobro upoznamo njihove specifične zahteve.

Celokupna usluga posredovanja pri zapošljavanju za kandidate je potpuno BESPLATNA – kako u pripremnoj fazi u zemlji, tako i nakon odlaska u Nemačku.
Link do „Aktuelnih poslova“

– Viza –
Priprema dokumentacije za vizu takođe je naša briga. Pomažemo Vam da u Konzulat SR Nemačke odete sa spremnom kompletnom dokumentacijom u zakazanom terminu radi dobijanja radne vize.

– Nostrifikacija diplome –
Nostrifikacija diplome je neophodna kako biste radili kao samostalna i priznata medicinska sestra-tehničar u Nemačkoj, ali i kako biste postigli potpunu jednakost sa nemačkim medicinskim radnicima. U tom cilju, neophodno je da se priloži određena dokumentacija. Naša je obaveza da Vam pomognemo oko pripreme, prevoda i slanja istih u nadležnu nemačku instituciju.

– Integracija –
Po dolasku u Nemačku uz Vas smo prilikom otvaranja računa u banci, prijave boravka, prijave zdravstvenog osiguranja, upoznavanja sa klinikom. U svakom trenutku smo tu da Vam pružimo podršku.

– Spajanje porodice –
Znamo da Vam je porodica najvažnija i da prisustvo porodice u novoj sredini mnogo znači. Zbog toga Vam pružamo maksimalnu pomoć kod spajanja porodice u vidu saveta i pripreme dokumentacije.

• Želite da promenite svoj život iz korena i krenete u nove radne izazove ali još niste sigurni u tu odluku? Dođite na razgovor!

Možete zakazati termin za razgovor kako bismo Vas upoznali sa celokupnom procedurom, neophodnim informacijama i kako biste se priključili našem programu stipendiranja nemačkog jezika i kasnije, zaposlenja u Nemačkoj.

  Znanje nemačkog jezika
  Nemam znanjeA1A2B1B2

  • Već ste odlučili da je odlazak u Nemačku i novi posao najbolji korak za Vas, a pritom imate i B1 nivo nemačkog jezika?

  Možete nam poslati Vaš CV, a mi ćemo se potruditi da za Vas pronađemo odgovarajućeg poslodavca.

   Znanje nemačkog jezika
   Nemam znanjeA1A2B1B2

   Kako konkurisati?
   Ukoliko ste zainteresovani i ispunjavate gore navedene uslove za navedenu poziciju, možete aplicirati popunjavanjem kontakt forme ili direktnim slanjem biografije na email: office@injob.rs – za zapošljavanje
   edukacija@injob.rs – za stipendiranje (kurs nemačkog jezika).