KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA

Planirate da karijeru nastavite u Nemačkoj i zaposlite se na nekoj od tamošnjih klinika ili bolnica? Preduslov za dobijanje radne dozvole i nostrifikaciju diplome je znanje nemačkog jezika na nivou B1 ili B1/B2 Pflege i sticanje odgovarajućeg jezičkog certifikata.

Treba ipak imati u vidu da znanje jezika ne predstavlja puku administrativnu formalnost koju treba ispuniti. Veoma je važno da zaista ovladate veštinama usmene interakcije, kako biste mogli uspešno da se predstavite na intervjuu za posao sa poslodavcima iz Nemačke, da navedete čime se bavite i kakvo ste profesionalno iskustvo stekli.

Međutim, pravi izazovi će početi tek kada se budete našli na novom radnom mestu.  Tada će se vreme koje ste uložili u učenje višestruko isplatiti. Stečene jezičke veštine omogućiće Vam da ostvarite sigurnu komunikaciju sa pacijentima, kolegama i pretpostavljenima, da se brzo integrišete u novo okruženje i napredujete. Vaša stručnost će tada u punoj meri moći da dođe do izražaja.

Da bismo Vam to obezbedili, organizovali smo intenzivne specijalističke kurseve nemačkog jezika i odabranim kandidatima omogućili program stipendiranja od 60% ili čak 100%,  od početnog A1 do nivoa potrebnog za rad u Nemačkoj (B1 opšti ili B1/B2 Pflege).

Svrha programa je da Vas u okviru intenzivnih kurseva u kratkom vremenskom periodu pripremi:

  • da položite ispit iz nemačkog jezika i steknete potreban certifikat
  • da suvereno vodite konverzaciju sa poslodavcem i ostavite dobar utisak na intervjuu za posao
  • da ovladate jezikom struke i uspešno se integrišete u novo radno okruženje

Uslovi za dodelu stipendije:

  • Diploma srednje medicinske škole
  • Položen državni ispit

Ukoliko ste zainteresovani i ispunjavate gore navedene uslove, možete aplicirati popunjavanjem obrasca prijave ili slanjem biografije elektronskom poštom.

Celokupna usluga posredovanja pri zapošljavanju za kandidate je potpuno BESPLATNA kako u pripremnoj fazi u zemlji, tako i nakon odlaska u Nemačku.

Neka Vaša stručnost bude adekvatno vrednovana.

PRIJAVITE SE

    Znanje nemačkog jezika
    Nemam znanjeA1A2B1B2