DOLAZAK U GELNHAUSEN

Naša nova grupa prispela je početkom oktobra na kliniku Main-Kinzig u Gelnhausenu, u neposrednoj blizini Frankfurta. Hesen je jedna od najtolerantnijih pokrajina u Nemačkoj u pogledu priznavanja inostranih diploma, tako da je većina naših kandidata na novo radno mesto došla sa već unapred nostrifikovanim diplomama. Oni neće morati da polažu nostrifikacioni ispit, niti da odrađuju radne sate na određenim odeljenjima. Koliko god da direktna nostrifikacija primamljivo zvuči, ona za sobom povlači i obavezu veoma brze integracije i InJob zastupa stanovište da je za kandidate neuporedivo bezbolniji i lakši proces postepene nostrifikacije u punoj saradnji sa klinikom na kojoj rade. U skladu sa time InJob je sa klinikama ugovorio dodatne uslove koji našim kandidatima omogućavaju da se što lakše i sigurnije integrišu u novo radno okruženje.

Klinika Main-Kinzig je obezbedila besplatan smeštaj tokom prvih šest meseci u novoizgrađenim, potpuno opremljenim dvosobnim apartmanima, u kome su dozvoljene neograničene posete porodice. Poslodavac je organizovao besplatan napredni kurs medicinskog nemačkog jezika tokom radnog vremena i za svakog našeg kandidata obezbedio mentora koji im pomaže u integraciji i kome se mogu obratiti u slučaju bilo kakve nedoumice i problema.

Pročitajte iskustva naših kandidata nakon dolaska u Gelnhausen

Stipendiran sam 100% od prvog dana, tako da me kurs ne košta bukvalno ništa. Nakon završetka svih procedura i birokratije nalazim se u MKK Gelnhausen. Utisak je sledeći:obećan nam je smeštaj-dobili smo bukvalno nov, neuseljavan i besplatan smeštaj sa kompletnim pokućstvom. Dozvoljene su nam i neograničene posete porodice. Obežana ja pomoć oko integracije-dobili smo najdivniju Sanelu koja je u 2 dana sve završila, od prijave, preko otvaranja računa do obezbeđivanja i aktiviranja telefonskih kartica. Uz to bila nam je i lični vozać zadužena pored direktora Jovana za bezbroj ponovljenih i nekad nepotrebnih pitanja. Što se personala i radnog mesta tiče-e to je već bajka, o tome mogu naširoko ali neću, delovaće kao naštimovan komentar. Krajnja ocena 10+.
Marko Miljković

Pristupi, uči, idi! Imaj poverenja u profesionalce iz agencije.

Potvrdila bih Markov komentar o boravku u Gelnhausenu i dodala bih da uz sve ono sto je kolega naveo imamo i besplatnu klopu prvih mesec dana, da već rade na uspostavljanju wifi komunikacije i da to što u svakom trenutku možemo da se obratimo za pomoć i savet osobama zaduženim za integraciju mnogo znači. Uskoro ćemo imati i časove nemačkog jedan dan u nedelji i to nam neće uzimati kao slobodan dan već će nas beležiti kao da smo na poslu. Sve pohvale za agenciju, kliniku i organizaciju.
Mirjana Ostojić

Kada smo došli, bili smo dočekani na najbolji mogući način. Frau Meininger i njena koleginica sačekale su nas ispred zgrade i zajedno sa nama unosile kofere. U stanovima, koji su novi – novcati, dočekao nas je pun frižider i znaci dobrodošlice na sve strane…. Stanovi su potpuno opremljeni do najsitnijeg detalja, kuhinja komplet. Namešteni kreveti, mirišljava posteljina. Bilo je dovoljno samo da dođemo sa svojim stvarima i to osnovnim, jer sve ostalo možemo kupiti ovde po sličnim cenama. Stanovi su maksimalno opremljeni, mislim da većina nas ovo nema ni kod kuće. Tako da su utisci najpozitivniji.

Sledećeg dana smo imali sastanak, upoznavali se sa svojim glavnim sestrama i potom otišli do opštine da završimo administrativne formalnosti. Na tom sastanku smo dobili kartice za besplatna sva tri obroka za mesec dana. Imamo divnu veliku kafeteriju, kafu, čaj, slatkiše, sve. I ručak je fenomenalan, kao u našim restoranima. Dobili smo sedam pari uniformi, koju svakog dana menjamo. Imamo ključ svog ormarića i svakog dana nas sačekuje čista, ispeglana uniforma.
Vera Antonić

Pratite nas i pročitajte u sledećim brojevima više o poslu, uslovima rada, odnosu sa nemačkim kolegama, učenju nemačkog jezika….

Uncategorized @sr