KREFELD – KORAK U BOLJU BUDUĆNOST

Prvi dan na jednoj od najsavremenijih klinika u Evropi

Klinika Helios Krefeld sa nestrpljenjem je dočekala ojačanje svog tima iz Srbije – grupu od 17 InJob kandidata koja je u utorak pristigla u Krefeld. Naredna grupa će im se pridružiti već naredne nedelje.  Odmah po dolasku njih je sačekao tim za međunarodnu saradnju na čelu sa direktorkom tima koja će rukovoditi njihovom integracijom, uvođenjem u posao, obukom i nostrifikacijom diploma. Klinika je za svoje nove zaposlene obezbedila smeštaj tokom perioda od najmanje šest meseci, akontaciju na platu i bonove za obrok. U cilju što brže i lakše integracije za njih će odmah po dolasku biti organizovan jednomesečni intenzivni kurs nemačkog medicinskog jezika, a zatim i kurs integracije tokom koga će se upoznati sa složenim procedurama na jednoj od malobrojnih klinika maksimalne zdrvstvene nege i jednoj od najsavremenijih klinika u Evropi. Pratite naš blog i čitajte uskoro o njihovim prvim utiscima i iskustvima na ovoj modernoj klinici.

Izraženo u brojkama, Helios je jedan od najvećih lanaca privatnih bolnica u Nemačkoj koji obuhvata 111 klinika, 89 zdravstvenih centara, ima 73.000 zaposlenih i godišnje zbrine 5,2 miliona pacijenata. Klinika iz Krefelda jedna je od 7 Helios klinika maksimalne zdravstvene nege i uz najsavremeniju opremu i vrhunske metode lečenja i medicinske nege predstavlja jednu od vodećih medicinskih ustanova u celoj Evropi i jednu od najvećih obrazovnih akademija u pokrajini Rajna Vestfalija.

Dugoročna uspešna saradnja InJoba sa ovim poslodavcem rezultirala je velikim uzajamnim poverenjem. Vremenom smo postali istinski partneri, udruženi u cilju da stručnom medicinskom kadru iz Srbije obezbedimo što jednostavnije i sigurnije zaposlenje, što bržu i bolju integraciju u novu sredinu. Naš stručni tim sarađuje sa klinikom u dugoročnom planiranju zapošljavanja novog kadra za specijalistička odeljenja, u svim segmentima pripreme dokumentacije i integraciji u novo radno okruženje. Sigurna u visoku stručnost našeg tima, klinika je našim profesorima poverila pripremu kandidata od A1 nivoa do nivoa potrebnog za rad u Nemačkoj kao i dodatne konverzacione treninge svojih zaposlenih, sa akcentom na stručnom medicinskom jeziku.  Zahvaljujući ovoj intenzivnoj saradnji zasnovanoj na međusobnom poverenju u stanju smo da svojim polaznicima, pored uobičajenih standardnih usluga besplatnog posredovanja i stipendiranih kurseva nemačkog jezika, pružimo i mnoge dodatne pogodnosti.

Našim sjajnim kandidatima želimo puno uspeha i profesionale satisfakcije na novom radnom mestu.

 

Uncategorized @sr